Wieneke Koppenol • Voedingsdeskundige

Al heel lang droomde ik erover om mijn eigen praktijk als diëtist te starten. Toen de mogelijkheid kwam om samen met mijn zus in De Makerij een ruimte te gebruiken, kwam alles in een stroomversnelling. Mijn zus als schoonheidsspecialiste en ik als voedingsdeskundige. 

Na jarenlang in de voedingsonderzoeken werkzaam te zijn geweest, merkte ik dat mijn hart toch ligt bij het helpen van mensen met hun voedingskeuzes en gezondheid. Mijn basis ligt bij de opleiding Voeding & Diëtetiek en aansluitend de master Voeding & Gezondheid aan de Universiteit van Wageningen. Recentelijk is hieraan Orthomoleculaire Geneeskunde toegevoegd. 

Voeding in Balans

VIB staat voor Voeding in Balans. Met mijn praktijk vind ik het belangrijk om zo puur mogelijk te werken. Ik kijk naar hoe we als mens ‘gebouwd’ zijn en wat daar de meest logische keuzes voor zijn. Ik hanteer in mijn praktijk de orthomoleculaire visie (lees hier meer over Orthomoleculair). Mijn voorkeur gaat uit naar producten die zo min mogelijk bewerkt zijn, producten uit het seizoen, het liefst biologisch en lokaal. Uitgangspunt is de oorzaak van klachten achterhalen in plaats van het bestrijden van symptomen.

Alles draait om de juiste balans waarbij we voeding als basis nemen. 
Daarnaast kijk ik (o.a.) naar beweging, slaap en eventuele tekorten aan voedingsstoffen die bepaalde klachten zouden kunnen veroorzaken. Uiteraard is genieten ook nog steeds belangrijk. Samen zorgen we voor een plan dat bij jou past.  

Voeding • Lifestyle • Supplementen